Marte Meo metoden

.

Marte meo er latinsk og betyr " av egen kraft". Metodens grunnlegger heter Maria Aarts og kommer fra Nederland. Metoden har vært i Norge i over 30 år. Her er et intervju med Maria der hun forteller om bakgrunnen for metoden.

Her er noen linker for mer informasjon om Marte Meo metoden:

HVOR

Hvor benyttes metoden?

Marte meo metoden kan brukes forebyggende som foreldreveiledning, på helsestasjoner, i barnehager, skoler og på SFO. Den er også prøvd ut overfor ungdom ved videregående skole bl.a. Metoden brukes overfor eldre, da særlig demente. Som tiltak og behandling brukes metoden innenfor barnevern, fosterhjemsarbeid, barne-og ungdomspsykiatrien for å nevne noe. Metoden er allsidig, og benyttes i all form for veiledning vedrørende kommunikasjon og samspill, den er prøvd ut i parterapi også.

HVA

Hva er Marte Meo metoden?

Marte meo er en veiledningsmetode som blir brukt for å styrke og utvikle samspillet/kommunikasjonen mellom foreldre og barn, ansatte i barnehagen/skolen/SFO og barn, mellom ansatte på sykehjem og demente. Målet er å gi hjelp til selvhjelp. Det terapeutiske arbeidet med metoden er å etablere eller reetablere utviklingsstøttende dialoger mellom barnet og omsorgspersonen og/eller andre. I forhold til eldre er det funksjonsstøtte som er aktuelt. Vi bruker videoklipp fra dagligdagse situasjoner som verktøy i veiledningen.

HVEM

Hvem er målgruppen til Marte meo metoden?

Som tidligere nevnt har vi Marte meo metoden med oss hele livet, og målgruppen kan være fra 0-100 år.